Eleketričari, monteri i solarne elektrane

Conversio Academy, 26.2.2024. – Ne, ovo nije slika sa interneta, ovo je realna slika zatečenog stanja objekta gdje treba instalirati solarnu elektranu. Solarnu elektranu uvijek ugrađujemo i spajamo na postojeće priključke i instalacije. Iste nažalost nisu uvijek u najboljem stanju. Već gornja slika Vam sve jasno prikazuje. Solarna elektrana se projektira za period od 30 godina, i treba raditi sigurno i pouzdano. Zamislite kad kolege dođu i otvore ovakvu razvodnu kutiju. Naravno, nikakve sheme, ili bilo čega…Isto tako dodjemo na postojeći krov, i shvatimo da isti primjerice jedva drži sam sebe… da uopće nema adekvatne podkonstrukcije… Sve su to izazovi koje treba riješiti. Stručno, povoljno i dugotajno.

Zašto su potrebni stručni monteri solarnih panela i električari

Upravo iz gore navedenih razloga. Jasno Vam je da ugradnju solarne elektrane treba prepustiti samo iskusnim i stručnim monterima. Koji će uz stručnost i bogato iskustvo znati prepoznati sve trenutne izazove i potencijalne probleme. Tehničkim rješenjima u dogovoru sa naručiteljem iste riješiti. Postaviti cijeli sustav sigurno i pouzdano. Od same podkonstrukcije za panele, montaže samih fotonaponskih panela, provući sve potrebne kabele kroz najprikladnije vodilice. S druge strane električari moraju zbilja biti iskusuni, snalažljivi majstori koji razumiju i gledaju “širu” sliku. Više puta smo znali presložiti dobar dio postojeće instalacije kako bi nova solarna elektrana uoće bila funkcionalna i moguća.

Conversio Academy


Upravo iz gore navedenih primjera vidimo da za vrhunske montere solarnih panela i električare je potrebna dodatna specijalistička obuka, kako bi uistinu mogli izaći na kraj sa svim izazovima.
Conversio Group je otvorila u prvoj polovici prošle godine u Zagrebu specilaizirani trening centar za cijelu grupaciju. Sa najsuvremenijim sustavima za obuku, omogućeno je da svi polaznici upoznaju sve segmente od sifurnosti na radu do najpreciznijih podešavanja već gotovih elektrana. U branši gdje se napredak događa izuzetnom brzinom, i nove tehnologije svakodnevno stižu velikom brzinom, držati korak sa tehnološkim napretkom je izuzetno bitno. Naši stručni edukatori prezentiraju najnovija tehnološka dostignuća, i prenose znanja novih tehnologija koja već sutra budu primjenjivana u praksi. Do sad je već preko 100 naših kolega prošlo kroz različite module obuke i usavršavanja.

Rad na terenu

Svi polaznici nakon teorijskog i praktičnog dijela obuke u našem razvojnom centru imaju mogućnost odraditi kompletan praktični dio na terenu, u realnim uvjetima sa stručnjacima iz naše sestrinske tvrtke www.conversio-solar.hr.


Conversio Grupa uvijek ugrađuje kvalitetne komponente, no koliko god da smo odabrali kvalitetnu opremu to je samo jedan dio cijele slagalice. Stručna i sigurna montaža i instalacija iste, te spajanje sa elektrodistribucijskom mrežom i programiranje rada iste je drugi dio priče gdje takodjer nema mjesta za grešku. Stoga smo jako ponosni što smo uspostavili vlastiti sustav obuke naših montera i električara, koji konstantno usavršavamo i prenosimo nova znanja. Naši stručni monteri solarnih panela i električari uvijek će napraviti kompletnu, sigurnu i dugotrajnu instalaciju. Kroz sustave daljinske kontrole, praćenja i upravljanja u svakom trenutku ćete znati kako se elektrana ponaša i kako sve funkcionira.

Za više informacija, obratite nam se s povjerenjem.