Kako se prijaviti? Što sve trebam napraviti za prijavu kao električar ili kao monter?

posao elektricar
elektricar posao

Conversio Academy, 31.7.2023. – Povećanjem interesa i broja prijava koje svakodnevno dobivamo, u ovom tekstu ćemo se osvrnuti na proceduru, i što je sve potrebno osigurati za valjanu prijavu za navedena zanimanja.

Koga trenutno zapošljavamo?

Uvijek imamo otvorene kontinuirane natječaje za dva zanimanja:

– Monter solarnih panela – atraktivno zanimanje koje smo detaljno opisali u našoj ranijoj objavi. Primamo kandidate svih struka i zanimanja. Ranije iskustvo nije uvjet, ali je prednost.
Električar za solarne elektrane – stručno zanimanje, detaljno opisano u prethodnoj objavi. Uvjet je završena srednja elektrotehnička strukovna škola. Iskustvo nije uvjet ali je prednost.

Što je točno potrebno za valjanu prijavu?

Za kandidate državljane EU ili kandidate koji imaju reguliran boravak u EU sa pravom rada:
– valjani EU dokument o identitetu (putovnica, osobna iskaznica ili boravišna iskaznica)
– valjana svjedžba (uvjerenje) o najvišem završenom stupnju stručne spreme
– uvjerenje o nekažnjavanju
– životopis (CV)  sa jasno naznačenim radnim stažom (ako ga ima), gdje predstavljate sebe, i vaše dosadašnje iskustvo
– dodatna dokumentacija po želji kojom potvrđujete vaše dosadašnje iskustvo
Predselekcijski postupak se obavlja u našem centru u Zagrebu.

Uvjeti za kandidate iz zemalja izvan EU su precizno određeni kako bi osigurali ispravne prijave i dokumentaciju za uspješan boravak i rad u Austiji ili Njemačkoj. U nastavku su navedeni uvjeti prijave i potrebna dokumentacija:
– Valjana putovnica/pasoš s najmanje 6 mjeseci do isteka: Svi kandidati moraju imati važeći putni dokument, tj. putovnicu ili pasoš, koja će vrijediti najmanje još 6 mjeseci od datuma planiranog dolaska u Austriju ili Njemačku.
– Potvrda Goethe instituta ili druge jednakovrijedne institucije koja može izdati priznatu potvrdu o znanju njemačkog jezika A1 razine (osnovna razina): Znanje njemačkog jezika je formalni uvjet, i ovu osnovnu razinu nije teško položiti.
– Potvrda o nekažnjavanju: takodjer formalni uvjet za reguliranje statusa. Kandidati trebaju priložiti valjanu potvrdu kojom dokazuju da nisu osuđivani za kaznena djela u matičnoj državi ili drugim zemljama u kojima su boravili.
– Svjedodžba o završenom obrazovanju (električar): Ovisno o traženom poslu, kandidati trebaju predočiti relevantnu svjedodžbu koja dokazuje da su završili potrebno obrazovanje. Na primjer, za posao električara, potrebno je predočiti svjedodžbu o završenom obrazovanju u tom području.
– Potvrda o valjanom zdravstvenom osiguranju: Formalni uvjet, kandidati trebaju predočiti valjanu potvrdu o zdravstvenom osiguranju
– Životopis CV s jasno naznačenim radnim stažem (ako ga ima): Kandidati trebaju priložiti detaljan životopis (CV) koji će sadržavati sve relevantne informacije o njihovom obrazovanju, radnom iskustvu, vještinama i bilo kojim drugim relevantnim podacima za posao na koji se prijavljuju.

Ukoliko se tijekom procesa prijave zahtijeva dodatna dokumentacija ili informacije od strane nadležnih institucija Republike Hrvatske, Austrije ili Njemačke, kandidati će biti pravovremeno obaviješteni kako bi mogli dopuniti dokumentaciju.
Za kandidate iz regije imamo mogućnost predselekcijskih razgovora sa našim specijalistima u Beogradu i Sarajevu.

Nije teško, zar ne? Zbilja, kad pogledate ovo su uglavnom sve formalni uvjeti nužni za svaki posao. Ono što je naša specijalnost, je da ćete kod nas, u Conversio Energie GmbH prije odlaska na teren potpuno BESPLATNO dobiti svu potrebnu stručnu obuku u našem centru Conversio Academy u Zagrebu. Na taj način ćete se potpuno ravnopravno uklopiti u stručne timove na terenu i pridružiti ekipi od preko 400 zadovoljnih specijalista naše grupacije.

Za sva dodatna pitanja i informacije naši stručnjaci su Vam na raspolaganju, kroz sve kanale komunikacije.

Svu potrebnu dokumentaciju i prijave možete poslati (skenirano ili poslikano) našem specijalistu, na dolje navedeni mail.

gosp.Vatroslav Gabrić, mag.educ.
vatroslav.gabric@conversio.hr