Kakav je život u Austriji?

zivot u austriji
zivot u austriji

Conversio Academy, 21.9.2023. – Austrija, jedna od najrazvijenijih zemalja centralne Europe. Sa bogatom povješću i visokim životnim standardom. Visoko industrijalizirana zemlja, sa bezbrojnim mogućnostima. Ugodna kontitnentalna klima, čista priroda, briga za okoliš, mjesto za lijep život (link). Udaljena svega 2 sata vožnje od naših krajeva.
Briga za čistu prirodu uz predanost obnovljivim izvorima energije kroz različite poticaje, već godinama svrstava Austriju u zemlju sa vrlo visokim brojem instaliranih solarnih elektrana. Broj istih se svaki dan povećava, a tko montira, odžava i servisira solarne elektrane?


Život električara za solarne elektrane u Austriji

Električari za solarne elektrane.  A to je jedno od najtraženijih i najperspektivnijih zanimanja u energetskom sektoru. Znači, bogata zemlja i tražena profesija. Sa tendencijom sve veće potražnje. Ovaj članak će vam pružiti uvid u prednosti ovog posla, uključujući i informacije o plaći, radnom vremenu i mogućnostima smještaja. Sve navedeno se odnosi na naše polaznike koji su već počeli raditi u Converiso Energie GmbH (link).


Plaća:

Idemo odmah na ono što Vas najviše interesira kada je u pitanju život u Austriji. Električari za solarne elektrane u Austriji mogu očekivati konkurentnu plaću koja se kreće između 2.250 eura i 2.300 eura mjesečno netto. Važno je napomenuti da se u Austriji prima 14 plaća godišnje, što znači da radnici dobivaju dodatne bonuse tijekom ljeta i zimskih blagdana. Ako to podijelimo na 12 mjeseci ispada da je mjesečna plaća 2683EUR.

Radno Vrijeme:

Radni tjedan električara za solarne elektrane iznosi 38.5 radnih sati tjedno. No, ono što ovu profesiju čini još privlačnijom su različite opcije radnog vremena koje se nude. Sve smo podredili zadovoljstvu naših djelatnika i omogućili im da odaberu:


Klasični Radni Tjedan: Možete odabrati raditi u klasičnom radnom tjednu, s pet radnih dana i vikendom slobodno. Tako da svaki dan imate dovoljno vremena za Vaše hobije i obitelj.


4 Radna Dana i 3 Dana Vikenda: Ova opcija omogućuje električarima da rade samo četiri dana u tjednu i imaju produženi vikend od tri dana. Najčešća opcija ljudi sa naših prostora. Zar nije lijepo imati svaki produženi vikend. 

4 Tjedna Rada i 1 Tjedan Odmora: Ova fleksibilna opcija omogućuje električarima da rade četiri tjedna zaredom, nakon čega slijedi tjedan odmora. To pruža priliku za duža putovanja ili dodatno opuštanje. Znači možete imati deset godišnjih odmora u jednoj godini!

Smještaj:
Za naše djelatnike BESPLATNO. Jedan od dodatnih benefita je besplatan smještaj. Osiguravamo jednokrevetne i dvokrevetne sobe za svoje radnike, što znači da ne morate brinuti o troškovima stanovanja. Uštedjeli ste 500 do 700EUR svaki mjesec.

Radna Okolina:

zivot u austriji

Raditi u poticajnoj okolini je ključna prednost ove profesije. Naši specijalisti su do sad montirali preko 2000 solarnih elektrana. Raditi u takvom okruženju pruža električarima priliku da razvijaju svoje vještine i sudjeluju u projektima gdje svaki dan uče nove vještine i primjenjuju najnovije tehnologije.
Posao bez stresa. Sve se obavlja po uhodanim unaprijed planiranim koracima bez improvizacija. 

Sve u svemu, život u Austriji je lijep… Nudimo iznadprosječnu plaću, fleksibilno radno vrijeme, besplatan smještaj te priliku da radite u stimulirajućem okruženju s dugogodišnjim iskusnim tvrtkama u sektoru obnovljive energije. Ako vas privlači lijep život i stabilan posao bez stresa, ovo zanimanje bi moglo biti idealno za vas. 


Pridružite nam se: LINK